Vaasa Festival presenterar: Gyllene Tider 19.8.2023

Gyllene Tider spelar i Vasa på Lemonsoft Stadion nästa sommar den 19.8.2023. Under kvällen ser vi också populära KAJ och Allsång på Skansen drottningen Sanna Nielsen. Nordic Live Productions ligger bakom arrangemangen.

Gyllene Tider gör comeback till Finland efter 40 år

Gyllene Tider gör comeback med den omfattande sommarturnén ”Hux Flux” och därmed också två exklusiva spelningar i Finland – i Ekenäs 18.8 och i Vasa 19.8.  År 2019 firade Gyllene Tider 40 år som band. Ett jubileum som hedrades med en sällan skådad folkfest då bandet spelade inför totalt en kvarts miljon människor runtom i Sverige och Norge. Det som var tänkt som ett slags tack och adjö men blev istället en lång paus.

Bandet anser att vissa förhållanden är för dyrbara att ge upp. Som den till synes rostfria kärleksrelationen mellan Gyllene Tider och deras hängivna publik. Under mer än 40 år har Halmstad-gruppen fortsatt att locka lyssnare – nya som gamla – med sin stora låtskatt och sina omtalade konserter. En bedrift som saknar motstycke i nordisk pophistoria. 

”Sommartider”, ”Flickan i en Cole Porter-sång”,”Leva livet”, ”När vi två blir en”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Kung av sand” – listan på älskade sånger går givetvis att göra längre men det råder inget tvivel om att Gyllene Tiders musik idag är inskriven i nordbornas DNA. Nu har tiden kommit för att skapa nya minnen tillsammans med ursprungsmedlemmarna Per Gessle, Mats ”MP” Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke Syd Andersson som tillsammans illustrerar att livet, precis som musiken, bara blir bättre med åren.

”Pandemin förändrade oss alla. Det var tuffa och tomma år. Jag kände en stark längtan att få spela ihop med med mina 70-talskompisar igen. Den brödra-relationen vi har och den kärleken vi möts av från vår publik är magisk och i tider som dessa känns beslutet att fortsätta Gyllene Tider-sagan klockrent. Så det är med stor glädje jag kan meddela att Gyllene Tiders historia inte tog slut för några år sedan som vi alla trodde då. Hux flux så är bandet tillbaka igen. Vi syns nästa sommar!”

Som arrangör fungerar Nordic Live Productions Oy som tidigare i höst publicerade två Nightwish konserter i Finland varav den ena också på Lemonsoft Stadion. Nordic Live ligger bakom bl.a. Vaasa Festival, Kokkkolan Viinijuhlat, Solar Sound Festival, Aura Fest och många fler.

”Vi har förhandlat med Gyllene Tiders angående Finland-spelningarna sedan förra året. Gyllene Tider anses vara ett av de mest populära svenska banden genom tiderna, så konserten i Vasa är definitivt ett av de mest efterlängtade svenskspråkiga evenemangen i Finland nästa sommar. Det är 40-årsjubileum och konserten kommer garanterat att bli minnesvärd för alla besökare."

Biljetter är till försäljning nu!

Biljettförsäljningen till evenemanget via Lippupiste och kan köpas på lippu.fi webbsidor och på försäljningsställen över hela landet. Konserten förväntas bli slutsåld inom kort.

Biljetter:

Biljetter från 89,90€

VIP-biljetter från 159,90€

Lue myös nämä

Vaasa Festival i samarbete med NoHo Partners!

Den inhemska Nordic Live Productions Oy som arrangerar flera festivaler och konserter har ingått ett samarbetsavtal med finländska restaurangbolaget NoHo Partners gällande evenemangens restaurangverksamhet. Samarbetet