Vaasa Festivalens program kompletteras med toppartister från Sverige och Finland!

Vaasa Festival ordnas redan för nionde gången och tar med sig musikens, vinets och matens fest till Vasas vackra Inre hamn 1-3.8.2024. Tredagars festivalen publicerar nu 11 nya artister med i programmet. Med i programmet är svenska och finska stjärnartister såsom Basshunter, Danny Saucedo, Kolmas Nainen, Portion Boys och Anna Puu. Evenemangets dagsprogram är också publicerat och alla biljettyper är nu till salu. Det finns bara begränsat med förmånligare vårbiljetter. Fler artister publiceras närmare evenemanget.

Finska och svenska toppartister med i programmet

11 nya artister med i Vaasa Festivalens program! Energi från Sverige till Vaasa Festival får vi med Basshunter som är känd av låten “Boten Anna”, popstjärnan Danny Saucedo som var med i Melodifestivalen i vår och eurodance-legenden Günther.

Av finska toppartister kommer vi att se den legendariska Kolmas Nainen, Anna Puu som var med även i fjol, energiska bandet Portion Boys och Ressu Redford som har underhållit med sin musik i redan flera årtionden. Även Michael Monroe, Tommi Läntinen, Lauri Haav och Bee kommer att vara med. Evenemanget har redan tidigare publicerat Haloo Helsinki!, Eppu Normaali sis. Iiro Rantala, JVG, KUUMAA, Janna och Elastinen.

Vaasa Festival firas redan för nionde gången

Arrangemangen för Vaasa Festival fortskrider enligt plan och tredagars evenemanget firas igen i Inre hamnen. Nordic Live som ordnar Vaasa Festival har även ingått ett samarbetsavtal med restaurangbolaget NoHo Partners gällande evenemangens restaurangverksamhet på sommarens 2024 festivaler. Samarbetet stöder även Vaasa Festivalens arrangemang och festivalen kommer att erbjuda ett läckert och brett utbud av drycker!

Vaasa Festival består av kombinationen av musik, mat och dryck i en unik miljö vid havet. Wine Village som har blivit omtyckt under de senaste åren ger möjligheten att prova på hundratals olika viner. Även Food Village kommer att ha ett mångsidigt utbud – något för alla! Mer information om mat och dryck på området publiceras under sommaren.

“Vaasa Festival har lyckats att växa till en stor festival och fått Vasa och Österbotten tillbaka till Finlands festivalkarta. Inre hamnens festivalområdets maximala kapacitet är ungefär 10 000 besökare och vi förväntar att alla festivaldagarna blir slutsålda eller åtminstone nästan slutsålda. Då skulle besökarantalet stiga upp till 30 000 besökare. Vi försöker utnyttja Inre hamnens område även mer effektivt i år.

Jag är väldigt stålt över programteamet, eftersom vi lyckades få till stor del alla artister som vi planerade till nästa sommarens Vaasa Festival. Nya inhemska och utländska artisterna kompletterar det fantastiska programmet. Vi har även lyssnat på artistönskemål av besökarna när vi har byggt programmet. Med i årets program är bland annat de top 3 mest önskade artisterna. Evenemanget ordnas för kunderna och i år har kundernas stöd en även större betydelse. Vi vill tacka för det stöd vi har fått, Vasas sommarens gemensamma höjdpunkt kommer igen. Festivalens fantastiska mat- och dryckvärld publiceras i början av sommaren 2024.”

Tommi Mäki, promotor

Alla biljettyper nu till salu – ett begränsat antal med förmånligare vårbiljetter

Alla biljettyper är nu till salu. Det finns bara ett begränsat antal med förmånligare vårbiljetter tills 15.5. kl. 23.59 eller när den begränsade kvoten har sålt slut. Priserna på alla biljettyper stiger senast 16.5. kl. 00.00. Biljetterna säljs av Lippu.fi och NetTicket. Evenemanget har en åldersgräns på 18 år.

Vårbiljetter (begränsat antal)

3 dagar 119,90 €

3 dagar VIP 219,90 €

2 dagar 109,90 €

2 dagar VIP 169,90 €

1 dag 79,90 €

1 dag VIP 119,90 €

Lue myös nämä

Vaasa Festival i samarbete med NoHo Partners!

Den inhemska Nordic Live Productions Oy som arrangerar flera festivaler och konserter har ingått ett samarbetsavtal med finländska restaurangbolaget NoHo Partners gällande evenemangens restaurangverksamhet. Samarbetet