Tack till alla besökare på Vaasa Festival – vi ses igen sommaren 2024!

Vaasa Festival som ordnades 3-5.8.2023 samlade under tre dagar totalt 21 000 besökare till Inre hamnen i Vasa. Totalt 26 artister uppträdde på evenemanget som ordnades redan för åttonde gången. De artister som publiken såg mest fram emot var bland annat Käärijä med sin show på torsdag, fantastiska Samu Haber på fredag och Lauri Tähkä på lördag med sin enda konsert i Österbotten i sommar. Evenemanget har blivit en tradition i Österbotten och kommer att få en fortsättning när Vaasa Festival firas nästa år 1-3.8.2024. Biljettförsäljningen till nästa sommar är redan i gång med superförmånliga Blind Bird -biljetter!

Soligt väder och toppartister var höjdpunkterna på tredagarsfesten

Vaasa Festival firades under tre dagar i soligt väder i Vasas Inre hamn med undantag av några regnskurar. Under helgen fick vi höra många fantastiska uppträdanden på två scener i Inre hamnen. Publikens favoriter var bland annat Käärijä som samlade människor till och med utanför området, Carola, Samu Haber och Popeda som alla bjöd oss på häftiga shower, Ramses II som gjorde publikrekord på evenemangets andra scen, Behm och Olavi Uusivirta som var mycket efterlängtade, Teflon Brothers med sin energiska show och Lauri Tähkä som vi hade väntat på redan i två år. Lauri Tähkäs konsert på Vaasa Festival var artistens sista konsert sommaren 2023.

Dessutom ordnades det också karaoke på Inre hamnens Terrass och en lönnkrog var gömd på evenemangsområdet. Det gick lugnt till på evenemanget och publiken uppförde sig bra.

”Vi är mycket nöjda med årets Vaasa festival. Det blev en bra helhet och publiken verkade trivas. Det är fint att se att festivalen verkligen blivit en återkommande tradition för Vasaborna, något vi är mycket stolta över. Området är logistiskt krävande men perfekt ur besökarnas synvinkel och vi är nöjda över vårt breda serviceutbud. Lördagens soliga väder bidrog dessutom till ett perfekt avslut på festivalen”, kommenterar evenemangets producent Matias Rosström.

Den åttonde Vaasa Festivalen lyckades utmärkt och vi nådde vårt besökarmål med veckoslutets soliga väder. Jag är stolt över hela vårt produktionsteam som återigen skapade en trivsam festival i Inre hamnens unika miljö. Vi tackar varmt alla besökare, samarbetspartners, staden, artister, arbetstagare och medias representanter. Det att man lyckas med en festival i den här storleksklassen kräver mycket samarbete mellan olika aktörer. Planeringen för nästa års evenemang 2024 har redan börjat och de första artisterna är bokade”, berättar promotorn Tommi Mäki.

Evenemanget får en fortsättning nästa sommar

Vaasa Festival som har blivit en årlig tradition ordnas nästa år redan för nionde gången 1-3.8.2024. Ett mångsidigt utbud av inhemska och utländska toppartister är igen på kommande. De första artisterna har redan bokats till nästa år och de publiceras senare.

Blind Bird -biljetter:

Tre dagars normal biljett 119,90 €
Tre dagars VIP-biljett 199,90 €
Tre dagars DELUXE VIP -biljett 299,90 €

Lue myös nämä

Vaasa Festival i samarbete med NoHo Partners!

Den inhemska Nordic Live Productions Oy som arrangerar flera festivaler och konserter har ingått ett samarbetsavtal med finländska restaurangbolaget NoHo Partners gällande evenemangens restaurangverksamhet. Samarbetet