info & majoitus

Ohjepankki Vaasa Festivaliin saapuville, sekä festivaalialueen kartat. Sivulta löydät myös vinkkejä majoittumiseen festivaalin aikana.
 

Vaasa Festival

Music, Food & Wine

 

Paikka: Vaasan Sisäsatama – Vasa Inre Hamnen

Aika: 26. – 27.7.2019

Ikäraja: K18

Liput: 69,90 € – 269,90 €

Lipunmyynti:

www.lippu.fi/vaasafestival
www.netticket.fi/vaasafestival

Sana promoottoriltamme

”Haluamme luoda ikimuistoisia elämyksiä ja hetkiä asiakkaillemme. Siksi olemme rakentaneet Vaasa Festivalista premium-luokan festivaalin upeissa puitteissa. Viihdyttävän ja monipuolisen ohjelmasisällön lisäksi panostamme erityisen paljon laadukkaisiin juoma- ja ruokavalikoimiin. Henkeäsalpaava, postikorttimaisen upea festivaalialue sisäsatamassa täydentää täydellisen kokonaisuuden.

 

Viime kesänä hyvän vastaanoton saaneeseen Food & Wine Tasting- osioon olemme saaneet mukaan lähes kaksikymmentä juoma- ja ruokabrändiä. Näin takaamme jälleen laadukkaan ja taatusti ikimuistoisen festivaalikokemuksen asiakkaillemme. Laiturialueella sijaitsevassa Food & Wine -kylässä on mahdollista maistella mm. eri viinejä ja oluita pienin annoksin vain muutaman euron hintaan. Heittäydy mukaan makujen matkalle viiniammattilaistemme opastuksessa.

 

Festivaalialue sijaitsee vain 400 metrin etäisyydellä Vaasan torilta – palveluiden ja hotellien keskiöstä – joten myös keskusta-alue tulee olemaan tapahtumaviikonlopun ajan vireä. Festivaalin aikana koko sisäsataman ranta-alue tulee olemaan K18-anniskelualuetta.

Asiakkaat pääsevät liikkumaan vapaasti koko Sisäsataman alueella riippumatta siitä, miltä anniskelupisteeltä juoma on ostettu. Luvassa on todellista viinijuhlan tunnelmaa merellisessä puistomiljöössä huippuesiintyjien kera. Toivotammekin kaikki asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi Vaasa Festivaliin!” – Tommi Mäki, promoottori

 

Hotellimajoitus

Visit Vaasan tarjoama majoitus + lippupaketti sisältää sisäänpääsyn festivaalialueelle molempina päivinä sekä kaksi yötä upeassa Original Sokos Hotel Royal Vaasassa, aamiainen sisältyy luonnollisesti hintaan. Näitä paketteja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten varaa omasi heti!

Hinnat alkaen 180€/hlö. Majoitushintaan sisältyy:

 • Kahden päivän festivaalilippu
 • Majoitus Orginal Sokos Hotel Royal Vaasassa kahden hengen huoneessa
 • Hotellin runsas aamiainen, sekä muut hotellin normaalit palvelut

Hotelli + festivaalilippu -tarjouspaketin OSTAMINEN

Hotellimajoituspaketit nyt ostettavissa täältä!

Saapumisohjeet ja pysäköinti

Saapuminen vaasaan

Henkilöautolla

Omalla autolla saapuessa suosittelemme käyttämään Vaasan ToriParkkia. Ajat ToriParkkiin vaivattomasti päätien (3-tie) varrelta, Kauppapuistikon puolelta. Myös katupysäköinti keskusta-alueella on mahdollista tapahtuman ajan.

Junalla

Vaasaan kulkee hyvät ja nopeat junayhteydet ympäri Suomen. Juna-aikataulut löydät helpoiten VR:n sivuilta.

Lentokoneella

Vaasan lentokenttä sijaitsee muutaman kilometrin päässä festivaalialueesta. Saapuminen kentältä bussilla on nopeaa ja vaivatonta. Vaasan lentokenttä on nimetty useana vuotena Suomen parhaaksi lentokentäksi.

Tarkista lentojen aikataulut Finavian sivuilta.

Laivalla

Vaasa Festival on kaksikielinen premium-tason tapahtuma, johon odotamme kävijöitä myös Ruotsista ja muista Pohjoismaista.

Ruotsista pääsee laivalla Vaasaan Uumajan kautta. Mukavin matkustustapa on ehdottomasti Merenkurkun ylpeys, Wasa Express, jolla matkustat Vaasaan tyylillä!

Tarkista aikataulut Wasalinen  sivuilta

Kimppakyydillä

Kimppakyytejä ja kyytiläisiä voit etsiä seuraavista kimppakyytisivustoista:

Kyydit.net

GreenRiders

Kimppakyyti Vaasa –ryhmä Facebookissa

Kimppakyyti Helsinki-Vaasa-Helsinki –ryhmä Facebookissa

Linja-autolla

Useat bussiyhtiöt ajavat Vaasaan eri puolilta Suomea. Selaa bussiaikatauluja verkossa:

ExpressBus

Matkahuolto

Onnibus

Ajo-ohjeet alueelle

Osoite navigaattoriin:

Sisäsatama, 65100 Vaasa

TAI

Rantakatu 6, 65100 Vaasa (Ravintola Strampen)

Etsi tarkat ajo-ohjeet Googlen karttapalvelusta

Pysäköinti

Tapahtuma-alueen läheisyydessä ei erillisiä parkkipaikkoja.

Pysäköintilaa löytyy Vaasan Toriparkista, vain 400 metrin päässä festivaalialueen portista.

Lisää pysköintitilaa löytyy keskustan ja satama-alueen katujen varrelta sekä hotellien parkkihalleista, myös kävelymatkan päässä alueelta.

Bussit (paikallisliikenne)

Vaasan keskusta-alueelle ja torille, 400 metrin päähän festivaalialueesta, saapuvat käytännössä kaikki Vaasassa liikennöivät paikallisbussit.

Katso paikallisliikenteen bussien aikataulut

Sijainti ja kartat

Sijainti

Kesän 2019 Vaasa Festivalin tapahtumapaikkana toimii Vaasan Sisäsatama (Vasa Inre Hamnen). Satama sijaitsee 400 metrin päässä Vaasan torilta, aivan Hovioikeudenpuistikon vieressä. Alueen maamerkkejä ovat muun muassa Ravintola Strampen sekä Kuntsin modernin taiteen museo.
Tapahtuma-alueen kartta julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Ohjeita tapahtumaan saapuville

 
 
Ensiapu
Festivaalialueella on SPR Vaasan kanssa yhteistyössä toteutettava ensiapupiste ja kaksikielinen, osaava ensiapuhenkilökunta.
Esteettömyys ja tasa-arvoisuus
Vaasa Festival on esteetön festivaali.

 

Pyrimme takaamaan kaikille, myös liikkumisrajoitteisille asiakkaillemme, mahdollisimman laadukkaan ja miellyttävän kokemuksen. Tapahtuma-alueen portilta on yhtenäinen tasainen asvalttipohja aina esiintymislavan edustalle saakka, joten lavan läheisyyteen on kaikkien helppo liikkua, myös apuvälineiden kanssa.

Avustaja pääsee festivaalille samalla lipulla avustettavan henkilön kanssa.

Alueelta löytyy useita INVA-WC -yksiköitä liikkumisrajoitteisille asiakkaille. Strampen -ravintolan sisäänkäynniltä löytyy myös erillinen INVA-luiska liikkumisrajoitteisille VIP-asiakkaille.

Tapahtumaamme ovat kaikki tervetulleita, ikään tai sukupuoleen katsomatta kunhan olet täysi-ikäinen. Ystävälliset asiakaspalvelijamme ohjaavat ja auttavat sinua mielellään koko tapahtuman ajan kolmella kielellä (suomi-ruotsi- englanti).

Ikäraja
Koko festivaalialue on kokonaisuudessaan K-18. Tämä mahdollistaa vapaamman anniskelun alueella.
Juoma ja ruoka
Festivaalialueelta löytyy runsaasti erilaisia myyntipisteitä sekä K-18 anniskelupisteitä. Festivaalin ruokavalikoima on erittäin tasokas ja laaja. Yhteneväisen anniskelualueen ansiosta voit liikkua vapaasti koko tapahtuma-alueella juomien ja ruokien kanssa. Alueella voit nauttia perinteisten festivaaliruokien lisäksi esimerkiksi Strampenin maittavista annoksista ja myös hieman eksoottisimmista mauista.

Juomavalikoiman laajuus ja laatu ovat todellista premium-tasoa. Alueelta löydät lukuisat tunnettujen juomabrändien näytteilleasettajat ja pääset maistamaan paikallisten makujen lisäksi kansainvälisesti tunnettuja viini- ja olutvalikoimia.

Kuljetukset (alueelle ja pois)
Tapahtuma järjestetään aivan keskustan tuntumassa, 400 metrin päässä Vaasan torilta, joten erillisiä kuljetuksia festivaalialueelle ei järjestetä.

Jos saavut Vaasan ulkopuolelta, katso ohjeet Vaasaan ja festivaalialueelle saapumiseen.

Lippujen vaihto rannekkeiksi
Kaikki liput vaihdetaan festivaalirannekkeeseen/passiin. Ranneke mahdollistaa vapaan kulun ulos festivaalialueelta ja takaisin lipun oikeuttaman ajan. Lippu on henkilökohtainen, eikä sitä voi luovuttaa toiselle henkilölle, edes toiselle festivaalipäivälle. Revitty ranneke ei kelpaa sisäänkäyntiin, portilla on ranneketarkastus.

Lippu vaihdetaan rannekkeeksi viimeistään tapahtumaan saavuttaessa festivaaliporteilla erillisessä lipunvaihtopisteessä.

Lipun voi myös vaihtaa ennakkoon Vaasassa:
KE 24.7. klo 15-20
TO 25.7. klo 14-20
Vaihtopaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Löytötavarat
Löytötavaroita voi tiedustella narikasta ja infopisteestä tapahtuman aikana. Arvokkaat löytötavarat toimitetaan poliisilaitoksen löytötavarapisteeseen tapahtuman jälkeen.
Maksuvälineet
 

Tehokkain ja nopein maksuväline tapahtuma-alueella on käteinen. Maksuvälineiksi käy myös yleisimmät maksukortit.

Narikka
Festivaalin portilla on narikkapalvelu, johon voit jättää tavarasi säilytykseen tapahtuman ajaksi.

 

Myös narikassa käynti on maksullinen. VIP-asiakkaille lipun hintaan sisältyvä narikka löytyy ravintola Strampenin sisätiloista.

Pysäköinti
Ohjeet pysäköintiin löydät tämän sivun kohdasta ”Pysäköinti”
Turvallisuus
Tapahtuman järjestyksestä ja turvallisuudesta huolehtii NYQS Oy
VIP-alueen erikoisuudet
Festivaalialueelta löytyy Vaasan Sähkö VIP-lipun haltijoille oma VIP-anniskelualue ja lounge lavan läheisyydessä. Vaasan Sähkö VIP-lippu mahdollistaa siis esiintyjien katsomisen omalta rajatulta alueelta, oman anniskelupisteen ja VIP wc-tilojen läheisyydessä.

Vaasan Sähkön VIP-lipun haltijoille on festivaalialueella myös oma sisäänkäynti ja narikka.

s

Älä tuo näitä tapahtuma-alueelle

 • Pulloja / tölkkejä / mitään nesteitä – Tyhjät vesipullot sallitaan (alueelta löytyy vesipiste)
 • Teräaseita, pesäpallomailoja, kovia esineita tai muita tavaroita, joilla voi aiheuttaa vahinkoa ihmisille tai omaisuudelle.
 • Lemmikkejä (merkityt opaskoirat sallitaan)
 • Sateenvarjoja
 • Lakkapulloja (esim hiuslakkapullo)
 • Pöydät ja tuolit. Kokoontaitettavat kevyet retkituolit ja -jakkarat sekä viltit ovat sallittuja.
 • Alkoholi/päihteet
 • Ammattimaisia valokuvaus- tai videointivälineitä. Pienikokoiset digikamerat ja kompaktit järjestelmäkamerat ilman suuria jalustoja ovat sallittuja. Puhelimilla kuvaaminen on myös sallittua. Ammatti- ja pressikuvaajien tulee akkreditoitua tapahtumaan erillisen hakemuksen kautta. 
 • Sisäänkäyntien yhteydessä on turvatarkastus, takavarikoituja tavaroita ei palauteta! Sisäänkäyntien yhteydessä on narikkapalvelu, johon voi jättää ylimääräiset tavarat. Narikassa käynti on maksullinen.

Pin It on Pinterest

Share This