fbpx

INFO

Instruktioner för Vaasa Festivals besökare
 

Instruktioner för besökare

Dessa åtgärder gör vi så att ni kan ha en trygg festival:

* Biljettmängden är begränsad så att vi kan hålla skyddsavstånd
* Varje besökare har en egen sittplats vid ett bord.
* Festivalområdets städning är effektiverat och alla ytor kommer desinficeras flera gånger per dag.
* Ett skolat städteam tillsammans med en städmanager sköter om festivalområdets hygien.
* Festivalområdet har rikligt med handtvättställen och desinficeringsautomater, så att varje besökare har möjlighet att sköta sin hygien under festivalen.
* Flera servicepunkter har skapats för att undvika köbildning
* På området rör sig försäljare, av dem kan man köpa drickbart för att undvika onödig trafik på festivalområdet.
* Området har rikligt med information om hur vi tillsammans kan skapa en trygg festivalmiljö.
* En biljett berättigar inträde till festivalområdet endast en gång per dag. Vi önskar begränsa kontakter och därav har vi i år förbjudit trafik ut och in från festivalområdet. Med denna åtgärd undviker vi även att festivalbesökare skapar nya kontakter på utsidan av området under festivalens gång.

CORONA-INFO
uppdaterad 31.7.2020

Denna sommar förverkligas Vaasa Festivalen med specialåtgärder. Biljettkapaciteten är begränsad, för att upprätthålla tillräcklig frihet i området.

AVI har begränsat sommarens festivaler som gör att även Vaasa Festivalen slutligen förverkligas med specialåtgärder.

Delta inte om du är öm eller har några symtom. Handskar och flera handtvättpunkter finns i evenemangsområdet. Håll tillräckligt med avstånd till andra! Följ hostetiketten och, vid behov, hosta på en engångs näsduk eller arm. Ta väl hand om hygien! Du kan ta med din egen handske (max 100 ml).

På Vaasa Festivalen begränsas inte området i 500 personers utrymmen utan området är öppet. Alla besökare har en egen sittplats med bord men man får röra sig fritt med säkerhetsdistans. Platserna är inte numrerade, du står fritt att sitta med ditt eget parti.

Som en del av säkerhetsåtgärder a byts biljetter INTE till armband i år. Man kan bara komma in på festivalområdet en gång. Du kan också besöka Narika från området under festivalen. Förvaltarna övervakar att inga förbjudna föremål föras in i festivalområdet från garderoben.

FÖRBJUDNA ARTIKLAR

 • Glasflaskor och burkar. Tomma vattenflaskor tillåts!
 • Alkohol och rusmedel, droger
 • Huggvapen, baseballklubbor, hårda objekt eller andra föremål som kan skada människor eller egendom
 • Lackflaskor (t.ex. hårsprejflaska)
 • Paraplyn
 • Selfie-stick
 • Husdjur – exceptionellt märkta ledarhundar är tillåtna
 • Professionella fotograferings- eller filmutrustning. Småskaliga digikameror eller kompakta systemkameror utan stativ, objektivförsatser och blixtar är tillåtna. Även fotografering eller filmande med kamera tillåts.

Det finns en säkerhetskontroll vid ingångarna!
Vid brott mot reglerna har förvaltaren rätt att ta bort armbandet / blockera åtkomst vid behov.

TILLÅTEN ARTIKLAR

 • Tomma vattenflaskor tillåts!
  -> Det finns en vattenpunkt i området
 • Egen matsäck är tillåtet att ta in på området, så länge matsäckslådan rymmer högst en
  liter (1l / 1000ml). Observera dock att det är förbjudet att transportera vätskor till festivalområdet!

ÅLDERSGRÄNS
Hela festivalområdet är i sin helhet K-18.

TILLGÄNGLIGHET
Vaasa Festival är en hinderfri festival.

Vi försöker garantera alla, även våra rörelsehindrade kunder, en högklassig och bekväm upplevelse. Mera info här.

GARDEROB
I festivalens port finns en garderobservice där du kan lämna dina tillhörigheter för förvaring under evenemanget. Garderob som ingår i biljettpriset för VIP-gäster hittas inne i restaurang Strampen.

Du kan också besöka garderoben från området under festivalen. Förvaltarna övervakar att inga förbjudna föremål föras in i festivalområdet från garderoben.

MAT OCH DRYCK
På festivalområdet hittas rikligt med diverse försäljningspunkter samt K-18 utskänkningspunkter. Festivalens matutbud är väldigt högkvalitativt och brett. Tack vare det konsekventa utskänkningsområdet kan du röra dig fritt med mat och dryck över hela festivalområdet.

BETALNINGSMEDEL
De vanligaste betalkort och kontanter används som betalningsmetoder. Rekommendera kortbetalning och lokal betalning för att undvika kontakt.

HITTEGODS
Hittegodsförfrågningar görs vid garderoben och infopunkten under evenemanget. Dyrbara hittegods förs till polisstationens hittegodsavdelning efter evenemanget.

 

FöRFLYTTNING
Detta ordnas evenemanget alldeles i närheten av centrum, 400 meter från Vasa torg, så enskilda transporter ordnas ej till festivalområdet. Ifall du anländer utifrån Vasa, se instruktioner om hur du tar dig till Vasa och festivalområdet.

UTBYTE AV BILJETTER
Som en del av säkerhetsarrangemangen vid festivalen sommaren 2020 kommer biljetter INTE att bytas mot armband. Biljetten kommer endast in i festivalområdet en gång.

FÖRSTA HJÄLP
På festivalområdet finns en första hjälp-punkt som upprätthålls i samarbete med FRK Vasa, på plats även tvåspråkig, kunnig personal.

Om du blir sjuk under festivalen ska du undvika kontakt och gå till första hjälp.

SÄKERHET
För evenemangets ordning och säkerhet ansvarar X-SEC.

Bland tusentals människor är det en bra festivalanda och respekt för andra. Vi har nolltolerans för våld och aggressivt beteende, allas fysiska integritet respekteras. Om du ser eller känner dig uttråkad av användning, kontakta någon brottsbekämpande officer eller festivalarbetare.

TICKETKÖPERS ANSVAR
-Köp endast din biljett från en auktoriserad återförsäljare (Lippupiste eller NetTicket) för att undvika bedrägerier! Vaasa Festivalen kan inte ersätta förfalskade biljetter eller hjälp i fall av bedrägeri, men det är polisfrågor.
-För att undvika missbruk rekommenderas det aldrig att dela ett foto av en biljett.
-Ingångsbiljetten som köpts är för evenemanget som helhet, inte bara för en specifik konstnär. Att avbryta en artist är inte en anledning att returnera biljetter.

Vaasa Festival

Music, Food & Wine

 

Plats: Vasa Inre Hamnen – Sisäsatama

Tid: 6. – 8.8.2020

Åldersgräns: K18

Biljetter: från 69,90€

Biljettförsäljning: Lippupiste & NetTicket

Meddelande från vår promotor

Vaasa Festival kommer att framför allt vara en festival i premium-klass med högklassigt program och miljö. Vi satsar speciellt mycket på högklassigt dryckes- och matutbud och på festivalområdet finns det försäljningspunkter av flera kända märken. Även restaurang Strampen serverar mat från sin högklassiga meny under hela festivalens gång. Därtill finns det gott om inomhustoaletter på evenemangsområdet.

 

Festivalområdet är beläget endast 400 m från Vasa torg – från servicepunkter och hotell – så det kommer att vara livat även i centrumområdet under evenemangshelgen. Under festivalen kommer hela inre hamnens strandområde vara K18 utskänkningsområde.

 

Vi utlovar alltså en fullkomlig vinfeststämning i en delvis havs-, delvis parkmiljö, och toppenartister förstås.

 

-Tommi Mäki, promotor

Pin It on Pinterest

Share This